Salt og peber kværne | Fordele ved kvalitetskværne → Læs mere her
308
post-template-default,single,single-post,postid-308,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vigtigheden af gode salt og peber kværne

Vigtigheden af gode salt og peber kværne

Salt og peber kværne

Der findes mange forskellige salt og peber kværne på markedet, men spørger man en isenkrammer efter en klassisk salt kværn eller en peber kværn i god kvalitet, så vil de flest nok anbefale en fra Peugeot. Den franske fabrikant, der også laver biler, har siden 1842 sat standarden for salt og peberkværne. Kværnene har en mekanisme, som kværner upåklageligt, og derudover er kværnene stort set uopslidelige. Peugeot giver livsgaranti, og har i mange år fremstillet nogle af de mest populære salt og peberkværne i verden. De mest populære modeller fra Peugeot er:

 • Peugeot Paris
 • Peugeot Paris Antique
 • Peugeot Chatel
 • Peugeot Cottage

Peugeot Paris modellen er signaturmodellen. Det er en klassiker, der altid har været meget populær i både private samt professionelle køkkener. Den er lavet i bæredygtigt bøgetræ, og har et unikt kværnværk, der sikrer at peberkornene bliver kværnet på den rigtige måde, så man får den bedst mulige oplevelse. Saltkværnen er lavet af rustfrit stål, så kværnen ikke ruster, hvilket ofte er et problem med billige saltkværne.

 

Peber

I dag smager næsten alle mennesker deres mad til med salt og peber. Mange tænker måske ikke engang over det, de er bare blevet vant til, at der selvfølgelig skal salt og peber i. Der er større fokus på de andre krydderier. Peber er blevet en selvfølgelighed i meget mad, derfor lægger man ikke rigtig mærke til smagen. Man må dog ikke undervurdere effekten af god friskkværnet peber. God peber bringer mange smagsnuancer til maden. Med god peber får man en skarphed og styrke i smagen, som man ikke kan få med andre krydderier. Det er et krydderi, der binder alle smagsnuancerne i en ret sammen. Hvis man kigger tilbage på eksempelvis middelalderen, så var peber lige så meget værd som guld. Det er herfra udtrykket om at noget er pebret kommer.

Hvis man ikke er til en meget kraftig pebersmag, men stadig godt kan lide aromaen, så skal man vente med at tilsætte peberet til sidst. Kan man derimod godt lide en fyldig smag, skal man tilsætte det så tidligt som muligt. Man bør altid købe hele peberkorn, hvis man ønsker en kraftig smag. Dette skyldes at peber har en flygtig aroma, som gerne skal forløses med en peber kværn lige inden man skal bruge det. Derudover er stødt peber ofte flaks, og der kan være tilsat alle mulige forskellige andre ting.

 

Salt

Når man spørger folk, hvad salt smager af, vil de nok bare svare salt, men salt kan faktisk godt smag forskelligt. Der kan være stor forskel på saltets smag alt efter prislejet. Salt kan f.eks. smage:

 • Mildt
 • Mineralsk
 • Metallisk

De fleste ville nok bare mene, at salt er salt, og at der umuligt kan være så stor forskel, men mange madeksperter hævder, at der er stor forskel. De fleste mennesker synes at salt er uundværligt i deres mad, men faktisk spiser 9 ud af 10 mennesker i Danmark alt for meget salt. Derfor mener sundhedsstyrelsen, at man bør skrue ned for sit saltforbrug, da man kan få alvorlige helbredsproblemer af for meget salt. Nogle sunde alternativer, der kan erstatte salt i maden er:

 • Soya
 • Oliven
 • Bacon
 • Parmesanost
 • Kapers
No Comments

Post A Comment