Tantrisk erotik: En gammel tradition - Reklamesyndikatet
384
post-template-default,single,single-post,postid-384,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Tantrisk erotik: En gammel tradition

Tantrisk erotik: En gammel tradition

Danmark er tantra og tantrisk erotik først blevet “mainstream” i løbet af de sidste par årtier. Men vidste du, at konceptet og idéen bag tantra er flere tusinde år gammel og kommer fra Asien? Få hele historien her.

Hvornår blev tantra opfundet?

>Man har kendt til tantra i tusindvis af år. Der er tegn på, at man beskrev og dyrkede tantra tilbage i år 500 fvt. i det gamle Indien. Den tantriske erotik formodes dog at være langt ældre, sågar op mod 5.000 år, da det var en vigtig kulturel praksis.

Ingen direkte opfinder findes, men det væsentlige er, at tantrisk sex og idéerne bag det kommer fra religiøse tekster i sanskrit, som primært var ikke-mainstream udgaver af hinduisme og buddhisme. Den religiøse del af tantra består af interaktionen mellem den mandlige og den kvindelige krop, som sammen repræsenterer det guddommelige, og som kunne løfte det spirituelle.

Beskrevet i mange historiske kilder

Tantrisk erotik er et bredt område, hvor mange ting indgår, og derfor er det også beskrevet på omfattende vis i løbet af årene.

Vi finder det omtalt i mange indiske historiebøger og digte. Pānini og Patanjali beskriver tantra med ret tydelige definitioner. Det ses også i den buddhistiske tradition i Kina. Filosoffer har omtalt tantrisk erotik, og det har i den grad været noget, som folk har kendt til i Asien.

antra i Europa

Præcis som mange andre asiatiske idéer kom tantra med tiden til resten af verden. Forretningsmanden Pierre Bernard krediteres ofte med at bringe idéen om tantra til Amerika, om end det var med et mere klart seksuelt fokus end i Indien, hvor man havde mere fokus på det spirituelle. Det var også på Bernards tid – i begyndelsen af 1900-tallet – at tantra også dukkede op i Europa. Man var dog ringe oplyst om tantra i lang tid, og der er stadig stor forvirring omkring emnet, da mange automatisk forbinder tantra med sex og sex alene. I virkeligheden ligger der selvfølgelig mere bag – både tantra som yogaform, og som en måde at opdage egen krop og sind.

Populært i det moderne samfund

Ikke overraskende er tantrisk erotik vokset enormt over de seneste par årtier. Mange lærer tantra at kende igennem yoga, mens andre simpelthen hører om de seksuelle fordele og vælger at prøve det med partneren.

Det giver glimrende mening, for tantrisk sex er på mange måder anderledes end den måde, som vi normalt er sammen i soveværelset. Den tantriske erotik er lang og med fokus på kærligheden, ikke selve lysten. Det er en del dybere, og det kræver nok lidt øvelse samt den rette tilgang. Derfor er det klogt at sætte sig ind i principperne bag tantra og tantrisk erotik inden selve akten!

Flere fordele ved tantra

Tantrisk sex byder på adskillige fordele.

Som par kan man komme tættere på hinanden, og det kan være en ny og interessant måde at elske på. Så hvis du og din kæreste/ægtefælle har ledt efter en alternativ og dybt behagelig praksis at inddrage til soveværelset, kan dette nemt være løsningen.

Romantiske følelser blusser nemmere op, og man får et helt andet indtryk af erotikken. Man forbinder sig med hinanden mere spirituelt og følelsesmæssigt – det er nemlig ikke kun kropsligt. Og det er der mange, der lader sig tiltale af.

Tantra kan i øvrigt modvirke stress og angst, så hvis du føler dig lidt stresset i hverdagen, kan tantrisk sex måske hjælpe lidt på følelserne. Det giver i hvert fald velbehag og selvtillid – selv længe efter det egentlig er overstået.

Lær mere om tantrisk erotik her! Der er nemlig meget at lære, og mange gode tips derude. Vi anbefaler stærkt, at du og din partner lærer lidt om tantra inden I rent faktisk prøver. Det er nemlig sådan, at man får den bedste oplevelse og lærer selve principperne.

No Comments

Post A Comment